...

Dobândește-ți independența energetică!

Programul Casa Verde este o inițiativă a Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), care încurajează utilizarea energiei solare și instalarea sistemelor fotovoltaice cu acumulatori pentru, pe clădirile rezidențiale.

În acest sens, programul oferă finanțare nerambursabilă persoanelor fizice, care dețin o locuință, în vederea achiziționării unui sistem fotovoltaic, pentru a produce și consuma energie electrică din surse regenerabile. Prin intermediul acestor sisteme, vei putea contribui la reducerea consumului de energie electrică din rețea și la scăderea amprentei de carbon a locuințelor.

În continuare, vei găsi toate informațiile care te vor ajuta să devii independent energetic și să-ți instalezi panouri fotovoltaice, la tine acasă!

Solicita oferta

De ce să optezi pentru sistemele fotovoltaice de la Romstal?

Peste 350 de parteneri de montaj aprobați AFM

Consultanță tehnică gratuită

10 ani garanție

Top 5 branduri la nivel mondial

Randament ridicat chiar si dupa 30 de ani

Dispecerat service 24/7

Romstal crede într-un viitor verde și recomandă sistemele de fotovoltaice. Alege să fii responsabil față de mediul înconjurător și conectează-te cu natura, în propria casă, prin utilizarea de panouri fotovoltaice!

Solicita oferta

Furnizori de top, produse pe masura

Huawei este liderul mondial în producția de invertoare monofazate, trifazate și de acumulatori. Linia de produse pentru energie de rețea, marca Huawei, se axează pe tehnologii TIC și soluții inteligente.

Victron Energy este un renumit producător de invertoare, soluții de alimentare în rețea (hibrid) și în afara rețelei (off-grid). A devenit cunoscut în întreaga lume pentru producerea încărcătoarelor de baterii fiabile off-grid și prezintă o gamă largă de controlere solare de calitate, la prețuri accesibile.

Trina Solar este una dintre cele mai cunoscute companii la nivel mondial, în tehnologie solară și energie regenerabilă. Cu două decenii de experiență în producția de panouri solare, Trina Solar este considerat unul dintre cele mai fiabile surse, cu un raport excelent calitate-preț. Acest furnizori se află în top 3 furnizori de renume mondial, cu o producție de peste 30 GW anual.

K2Systemseste unul dintre cei mai mari producători de sisteme de prindere la nivel internațional. Producătorul german vine în ajutorul instalatorului cu sisteme ușor de montat și soft-uri profesioniste de simulare a sistemului de panouri fotovoltaice, pe acoperișul beneficiarului.

Aerocompact oferă soluții de sisteme de prindere pentru montarea panourilor fotovoltaice. Ideale pentru o varietate de aplicații, adaptate la cerințele geotehnice extreme (de exemplu, montare la sol), Aerocompact este un partener global de încredere pentru instalatori, ingineri si angrosiști.

Eti este un furnizor de vârf din domeniul instalațiilor electrice, ce oferă soluții de înaltă calitate în vederea protecției garantate la suprasarcină, supratensiune și scurtcircuit, pentru aplicațiile din domeniul fotovoltaic și alte surse regenerabile de energie.

Solicita oferta

FAQ - Întrebări frecvente

On-grid (rețea-consumator): funcționează doar în prezenta rețelei.

Hybrid/off-grid (rețea-baterii-consumator): funcționează și în lipsa rețelei.

Componentele de bază sunt: panouri, invertor, smart meter, tablou AC-DC, pe lângă conexiuni și cabluri.

În România sunt recomandate panourile monocristaline, deoarece au o eficiență de aproximativ 21-23%, adică avem mai multă putere pe aceeași suprafață dată. O altă clasificare poate fi în funcție de tier, tier 1,2,3 si 4, această clasificare fiind un raport calitate pret. Tier 1 sunt cele mai cautate panouri, de altfel și panourile pe care le avem pe stoc la Romstal.

Puterea sistemului instalat nu poate fi mai mare decât puterea indicată în ATR(aviz tehnic de racordare). Pentru a schimba acest aspect, se poate face spor de putere la distribuitorul tău de energie electrică.

Luând în calcul trendul crescător privind prețurile energiei electrice, investiția poate fi amortizată în aproximativ 5 ani de la achiziție.

Pentru un sistem fotovoltaic de 3.2 kW este nevoie de un spațiu de aproximativ 16 m2, mai exact 5m2 pentru fiecare kW de energie.

Acoperișul va fi găurit la montarea panourilor fotovoltaice, in cazul acoperișului din tablă sau panouri sandwich, dar sistemul de prindere are și o garnitură care nu permite trecerea apei. Sistemul de prindere pentru acoperișul de tip țiglă poate fi fara găurire.

Se pot adăuga panouri la un sistem fotovoltaic astfel încât să nu se depășească tensiunea maximă a invertorului, însă acest aspect ar trebui asigurat din proiectarea sistemului. În cazul în care totuși vrem să adăugam panouri pe acelasi mppt, vom căuta același model, aceeași putere si acelasi lot daca e posibil, iar la montaj va avea aceeasi orientare cu restul panourilor din string. Daca in schimb vor fi adaugate pe un mppt diferit, se pot folosi panouri diferite.

Pentru o productie maximă, pe toată perioada zilei, panourile se pot monta orientate spre SUD. O alternativa la fel de buna este și un montaj de tip EST-VEST, deoarece facilitează producția mai mare la răsărit și apus, când utilizatorul casnic este acasă. Cât despre înclinație, în România, pentru asigurarea unui randament maxim, panourile fotovoltaice ar trebui să fie montate la un unghi de 32 grade, față de orizontală.

Panourile produc energie electrică și în condiții meteorologice mai putin favorabile, cum ar fi cer înnorat. Totuși, producția va fi mai scăzută, în funcție de puterea radiației solare, incidența razelor solare și temperatura exterioară. Toate aceste date sunt trecute, de regulă, în fișele tehnice ale panourilor fotovoltaice.

Este important să ne asigurăm că ele sunt curățe, și nimic nu impiedică funcționalitatea, deoarece, în caz contrar, capacitatea de producere a energiei va fi redusă considerabil. Dacă dorim să le curățăm noi, recomandăm folosirea apei, dar nu cu presiune ridicată, și pe timp de seară, pentru că în timpul zilei exista posibilitatea ca acestea să crape. De asemenea, panta minimă pentru a facilita curățarea panourilor de ploaie este de 15%, iar în situații speciale, recomandăm solicitarea curățării panourilor de către o firmă specializată.

Da. Dacă un panou este umbrit, atunci tot string-ul va fi afectat și nu va produce energie.

Un prosumator este, în același timp, și consumator, și producător de energie. Prosumatorul injectează surplusul de energie în rețea, fiind compensat de furnizorul de energie electrică. Puterea instalată trebuie sa fie sub 400 kW, iar producția să aibă ca scop consumul propriu, nu comercializarea.

Conform ghidului de finanțare a programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, statul finanațeaza persoanele fizice care doresc să achiziționeze și să monteze panouri fotovoltaice, acasă, cu suma de maximum 20.000 lei (90% din valoarea sistemului fotovoltaic de cel putin 3kW).

Romstal nu realizeaza montajul, dar avem parteneri autorizați, de încredere, care realizează montajul pentru astfel de sisteme. Contactați-ne și vă oferim o listă de parteneri disponibili în zona dumneavoastră.

Solicita o oferta

Completeaza formularul de mai jos si te contactam in cel mai scurt timp cu oferta personalizata si toate informatiile de care ai nevoie, astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru casa ta.

Date contact
Detalii tehnice
Tip acoperis*:
Tip bransament*:
Putere instalata dorita*:
Sistem acumulatori (optional)
Am nevoie de montaj*:

* Campuri obligatorii

Află mai multe pe canalul nostru de Youtube!

Hai pe blog să povestim!